150 Kč
Je jedním z mnoha včelích produktů, jehož výhody mohou čerpat i lidé. Perga je konečný produkt zpracování pylu včelami. Je to pyl, který včely sbírají, rouskují a přináší do úlu. Po příletu do úlu včely vypíchnou přinesené rousky ze svých košíčků přímo do buňky v plástvi a hlavičkou tyto rousky udusají. Díky tomu, že včely do buněk s upěchovanými rouskami pylu přidávají i med, začnou pylové rousky kvasit. Tedy fermentovat. A právě fermentace je to, co je na perze tak jedinečné. Díky tomuto procesu praskne pylový obal a lidské tělo tak může využít jeho obsah. Pylové zrno, které není nakvašené projde lidským trávicím traktem bez využití.
A co takové pylové zrno obsahuje? Obsah pylových zrn, nebo množství obsažených látek se liší, ale všeobecně obsahuje provitamin A, vitamin B1, B2, B6, B5, vitamin C, E, H, minerály jako sodík, draslík, fosfor, vápník, hořčík, železo, chlor, síra, měď, kobalt, křemík a selen.
V jedné perze je obrovské množství výživných látek pro zdravý vývoj a růst.